Posted on

Fixtures for GitHub HQ 3.0 in SF

I’m pleased to share some professional shots of the custom lights I created as part of GitHub’s new – and newsworthy – headquarters in San Francisco, CA. Since most people won’t have the opportunity to see these lights in person, good pictures are gold.

Form & Reform’s contribution to this innovative tech workplace includes twelve Gioia style chandeliers for the dining room, an I-Beam Service Rail for the kitchen pass through, and a series of beam-mounted lights integrated into the architecture above the bar.

It was a pleasure working with Rebecca Brownlee McEfee and Kate Hanzo, principals for Studio Hatch. Their set of GitHub images included the two below featuring the over-bar lights (left), and the I-Beam Service Rail with Gioia style chandelier (right). Photo credit: Eva Kolenko.

gh-hq-1github-passthrough-byHatch-Eva Kolenko

 

 

 

 

 

 

 

Custom Spaces also worked on the project, and posted these images featuring some of the dining room’s Gioia style chandeliers with I-Beam Service Rail in background (left) and over-bar lights (right). Photo credit: Kim Lucian.

github-office-DVY4vJGw9x github-office-6TNxAZiuUr

 

 

 

 

 

It’s been interesting to follow the press GitHub’s new HQ has received. Wired Magazine called the offices a Hacker Heaven, Mashable included them in their 13 Playful Work Environments roundup, SF Business Journal included an image of our over-bar lights in their article, and Bisnow held an event at GitHub called Future of Tech Spaces.

Posted on

Linden Street Tasting Room

Linden Street Brewing Company picked up one of my custom ring lights for their new tasting room in Oakland. Can’t wait to enjoy it there once it is installed.

On weekends, our art car making (and maintenance) crew the Empire of Dirt has already been enjoying Linden Street beer after workdays on tap at our private Boiler Bar.

LindenStreetBrewery

Pictured here: Adam Lamoreaux, head brewer / owner

Photo credit: Linden Street Flickr stream

 

Posted on

Richman Sconce

Richman Sconce

DSC_0040The first thing most people notice about the Richman Sconce is its lush, organic texture. We achieve this finish by collecting the steel scale from around the forge and pound it back into the piece using the power hammer. The resulting surface is almost rock-like, with high points of bright silver steel juxtaposed against valleys of carbon-coated black.

Equally appropriate for an entrance or hallway, the Richman Sconce has a simple design that works well in a wide range of spaces, from Craftsman to Art Deco, rustic to industrial. The plain translucent plastic face pictured here could be switched out for a variety of light-permeable materials.

20″ x 9.5″ x 3.5″

More pictures